Afsluitend onwetenschappelijk naschrift
Afsluitend onwetenschappelijk naschrift
€ 49,90
Auteur :
Søren Kierkegaard
Vertalers :
Jan Marquart Scholtz, Karl Verstrynge, Kierkegaard Werken Redactieraad, Paul Cruysberghs
ISBN:
9789463403016
Verwacht:
01-11-2021
Omvang:
848 pagina's
Uitvoering:
Gebonden uitgave
Leverbaar:
Verwacht
Inkijkexemplaar
Aantal:
Afsluitend onwetenschappelijk naschrift

Tot en met 8-11-2021 geldt een intekenprijs op Afsluitend onwetenschappelijk naschrift. Op 1-11-2021 zal deze uitgave verschijnen.
U betaalt dan slechts €49,90 in plaats van €59,90.


Vertaling Jan Marquart Scholtz (†)
Herzien door Paul Cruysberghs en Karl Verstrynge
Verschenen in de serie: Søren Kierkegaard Werken 

In 1846 publiceerde Søren Kierkegaard een ‘naschrift’ bij het twee jaar eerder verschenen Filosofische kruimels. Dit werk, afkomstig van dezelfde pseudonieme schrijver Johannes Climacus, zou meteen ook zijn hele werkzaamheid als auteur ‘afsluiten’. Omdat het een felle kritiek leverde aan het adres van de filosofische systeembouwers en de redeloze kern van het christelijk geloof in het licht stelde, kreeg het de naam ‘onwetenschappelijk’ mee. 

Afsluitend onwetenschappelijk naschrift is één van de meest veelzijdige en omvattende geschriften van Kierkegaard. Het boek vormt een hoogtepunt in zijn oeuvre en betekent tevens een mijlpaal in de geschiedenis van de filosofie. Dankzij zijn scherpe analyse van de menselijke existentie en zijn uitzonderlijk literair talent vestigde Kierkegaard met dit werk zijn naam en faam als grondlegger van het existentiële denken. Tal van filosofen, theologen en literaire auteurs hebben zich tot op vandaag door dit werk laten inspireren.