Brothers in Arms, Brothers on Bikes
Veteranencultuur op wielen!
Brothers in Arms, Brothers on Bikes
€ 18,90
Auteurs :
Michelle Schut, René Moelker
ISBN:
9789460360152
Verschenen:
01-05-2011
Omvang:
144 pagina's
Uitvoering:
Full colour, geïllustreerd
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Aantal:
Brothers in Arms, Brothers on Bikes

'Ik heb een motor gekocht om zo af en toe mijn hoofd leeg te kunnen rijden.' Aldus een van de veteranen in dit boek. Juist door samen op reis te gaan met de motor, naar een treffen toe, een militaire herdenking, of een bedevaartsoord, bieden veteranen elkaar steun en kunnen ze hun verhaal kwijt. Als ze willen praten, want soms is het genoeg om te rijden en 's avonds plezier te maken met de hele groep rijders. 

Dit boek verhaalt over broederschap, militair verleden, traumaverwerking en motorervaringen. Wild Hog vertelt over de verwerking van zijn ervaringen in Libanon. We zien hoe motorclub Dutch Forces naar een internationaal feest vertrekt en wij horen waarover zij daar praten. Weer andere motorrijders, allen veteranen van militaire missies, ondernemen een motorpelgrimage naar Lourdes of doen mee met het grootste militaire motorevenement in de Verenigde Staten, Rolling Thunder, een rit in het teken van de Amerikaanse herdenkingsdag.
Het gaat de bikers  om broederschap en maatschappelijke erkenning en daarom komen de 'Brothers on Bikes' op voor hun 'Brothers in Arms'. Of om Amerikaanse bikers te citeren 'we ride for those who can't'.

Uitgave i.s.m. de Nederlandse Defensie Academie en het Veteranen Instituut