De laatste visvangst
Verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie
De laatste visvangst
€ 39,90
Auteur :
Aurelius Augustinus (354-430)
Vertalers :
Augustinus-vertalingen bij het Augustijns Instituut, Hans Tevel, Hans van Reisen
ISBN:
9789463403078
Verwacht:
23-10-2021
Omvang:
500 pagina's
Uitvoering:
Gebonden boek
Leverbaar:
Verwacht
Inkijkexemplaar
Aantal:
De laatste visvangst

Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Hans Tevel en Hans van Reisen

Verschenen in de serie: Augustinus-uitgaven

De laatste visvangst bevat de verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie en vormt een drieluik met de eerdere uitgaven Geef mij te drinken (1-23) en Brood om van te leven (24-54). De verhandelingen over het Johannesevangelie behoren tot het onbetwiste hoogtepunt van de verkondiging in de vroege kerk. De 70 verhandelingen in deze bundel vormen een aaneengesloten toelichting op de hoofdstukken 13 tot en met 21 van het Johannesevangelie. Ze geven een nauwkeurig en kleurrijk beeld van Augustinus als bijbeluitlegger en pastor. Z werden door Augustinus op verzoek van anderen opgetekend en waren bestemd om elders te worden voorgelezen.

Men kan alleen maar grote bewondering hebben voor de zorgvuldige manier waarop Augustinus de soms moeilijke toespraken van Jezus in dit evangelie geduldig voor zijn toekomstige lezers en luisteraars heeft toegelicht. Dit boek biedt van deze verhandelingen de eerste volledige Nederlandse vertaling.


Boekpresentatie en studiedag De laatste visvangst

Wanneer: 23 oktober 2021, 10.30-16.30 uur. Inloop vanaf 10.00 uur
Locatie: Auditorium Museum Catharijneconvent. Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht
Kosten: € 60. U kunt zich aanmelden op de  website: KLIK HIER

Op 23 oktober 2021 zal de studiedag en boekpresentatie van De laatste visvangst plaatsvinden. Tijdens de studiedag zal het commentaar van Augustinus op Johannes 13-21 vanuit verschillende perspectieven worden ingeleid. Het zal gaan over de allegorische lezing van teksten, over het verband tussen de gebeurtenissen van zijn tijd op het theologische en politieke denkbeelden van Augustinus en - natuurlijk - over de leeswijze, spiritualiteit en theologie van zowel het Johannes evangelie als de lezing daarvan door Augustinus.
De inleidingen worden verzorgd door dr. Piet Gerbrandy (UvA), dr Sjoerd Mulder (Tilburg School of Catholic Theology), prof. dr. Caroline Vander Stichele (Tilburg School of Catholic Theology) en drs. Hans van Reisen (Augustijns Instituut).