Leren musiceren
De didactiek van de instrumentale en vocale muziekles
Leren musiceren
€ 18,90
Auteur :
Tom de Vree
ISBN:
9789055737864
Verschenen:
07-02-2007
Omvang:
173 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

In: De Pyramide, mei 2009
"Tom de Vree publiceerde zijn bekende De didactiek van de instrumentale en vocale muziekles in 1988, maar deze druk is een heel nieuw boek geworden. Niet omdat de muzikale leerprocessen veranderd zouden zijn, maar omdat de praktijk ingrijpend is veranderd. Denk alleen al aan groepslessen, kortere lestijden, leerlingen die het druk hebben met alles en nog wat. de digitale revolutie, en met name de grote nadruk op popmuziek, musical, ge?mproviseerde muziek en wereldmuziek. Dat vergt aanpassing en souplesse van de muziekdocent. Het boek gaat op al van zaken in."
Erik Heijerman

In: NBD|Biblion, 25 mei 2007
"Dit studieboek over muziekdidactiek gaat in op de nieuwste ontwikkelingen in het muziekschoolonderwijs.
[...]
Het boek geeft theoretische vorming (met samenvatting van de behandelde stof) en vele nuttige aanwijzingen en tips aan muziekdocenten. Het boek is geschreven door auteurs die zelf uit het muziekonderwijs afkomstig zijn. Bestemd voor muziekdocenten (in opleiding). Aanschaf geschikt voor grotere muziekcollecties."
Wout Strootman

Aantal:
Leren musiceren

"Stop maar, je maakt lawaai, geen muziek."

Dit boek richt zich op allen die op enige wijze betrokken zijn bij het instrumentale en vocale muziekonderwijs, in het bijzonder op muziekdocenten (in opleiding). Het voorziet in de dringende behoefte aan een algemene didactiek van het instrumentale en vocale muziekonderwijs. Deze behoefte is juist op dit moment zo schrijnend omdat zich sinds enige jaren ingrijpende ontwikkelingen voordoen binnen het muziekonderricht.

Leren musiceren wil in de vorm van een handboek een antwoord geven op deze vragen en moeilijkheden. Dit handboek heeft het karakter van een op de praktijk gerichte theorie: alle belangrijke aspecten van het muzikale onderwijsleerproces worden systematisch behandeld waarbij die behandeling steeds uitmondt in praktisch bruikbare adviezen.