Maarten Luther - Band II - Soteriologie
De christelijke vrijheid in het geloof in Christus
Maarten Luther - Band II - Soteriologie
€ 59,90
Auteur :
Maarten Luther
Vertalers :
Carel van der Meij, Jan Bloemendal, Johan A. Antonides, Krista Mirjam Dijkerman, Markus Matthias, Max Staudt, Paul Wansink, Peter Verbaan, Roel Braakhuis, Willem Maarten Dekker
ISBN:
9789463400534
Verschenen:
21-06-2018
Omvang:
640 pagina's
Uitvoering:
Gebonden uitgave
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

In: NDB Biblion, 12 september 2018
"Net als in het eerste deel is op de linkerbladzijde de Latijnse tekst afgedrukt (met notities in voetnoten), op de rechterpagina een prachtige Nederlandse vertaling. Waardevolle kennismaking met de minder bekende, maar scherpzinnige wetenschappelijke kant van deze reformator."
ds. C.A. den Hertog

Op: http://www.christusrex.be/1902-soteriologie-de-christelijke-vrijheid-in-het-geloof-in-christus.html
"Het is een excellente tekstuitgave geworden, zoals we dat gewoon zijn van Damon. Een referentiewerk, voorafgegaan door een verduidelijkende inleiding en uitgebreide registers."

In: Collationes nr 4, 2018
"waardevolle uitgave"
Adelbert Denaux, Brugge

Aantal:
Maarten Luther - Band II - Soteriologie

Verschenen in de serie Maarten Luther Banden

Maarten Luther worstelde lang met de vraag wat christelijke vrijheid precies behelst en hoe deze vrijheid verkregen en ervaren kan worden. In Soteriologie, de tweede band van de Latijn-Nederlandse uitgave, staan geschriften van Luther over dat thema centraal. Hierin probeert hij op verschillende manieren uit te leggen hoe de christelijke godsdienst de problemen kan oplossen die de menselijke situatie vanuit theologisch perspectief met zich meebracht (vgl. Band I: Theologische antropologie – De mens voor God).

Naast de beroemde 95 stellingen, die het begin van de reformatie inluidden, bevat deze band ook het Traktaat over de christelijke vrijheid aan Paus Leo X en zijn geschrift tegen Jacobus Latomus, een meesterstuk van apologie, polemiek en wetenschappelijke (grammaticale) benadering van de Bijbel.