Messianisme als gevaarlijke herinnering
Bronnen, erfgenamen, actualiteit
Messianisme als gevaarlijke herinnering
€ 24,90
Auteurs :
Bart J. Koet, Dineke Houtman, Eric Ottenheijm, Harm Goris, Joachim Duyndam, Leon Mock, Lieve Teugels, Marcel Poorthuis, Marcel Sarot, Marin Terpstra, Naud van der Ven, Peter J. Tomson, Philippe van Heusden, Rinse Reeling Brouwer, Theo de Wit, Theo Salemink, Victor Kal, Wilken Veen
ISBN:
9789463403160
Verschenen:
19-05-2022
Omvang:
288 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Aantal:
Messianisme als gevaarlijke herinnering

Onder redactie van Theo de Wit en Eric Ottenheijm

Messianisme is een filosofie van de geschiedenis die wortelt in het sterke besef dat onze sociale, religieuze en politieke orde mogelijk niet de juiste of enig mogelijke is. De komst van een messias of verlosser kan een uitweg bieden uit die negatief ervaren situatie. Hij brengt de bestaande orde, of die nu van religieuze of seculiere aard is, aan het wankelen, en zal daarom door de verdedigers daarvan niet in dank worden afgenomen. 

Dit boek bespreekt zowel bronnen als erfgenamen van het messianisme. Het biedt een bonte verzameling teksten en denkers – filosofen, mystici, theologen – die gezien kunnen worden als erfgenamen van de messiaanse herinnering, waaronder Marx, Buber, Levinas, Agamben en Kafka.

Messianisme als gevaarlijke herinnering zal op 19 mei 2022 worden gepresenteerd tijdens het afscheid van Marcel Poorthuis bij Tilburg University. KLIK HIER voor meer informatie.