Moderne levenskunsten, Deel 3
De mens en de kunst van het leven
Moderne levenskunsten, Deel 3
€ 19,90
Auteur :
Dick Kleinlugtenbelt
ISBN:
9789463401296
Verschenen:
25-11-2018
Omvang:
252 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Aantal:
Moderne levenskunsten, Deel 3

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel geleefd te worden. Ze hebben moeite met het vinden van rust, het constant keuzes moeten maken en het indelen van hun tijd. Hoe moet je hiermee omgaan? En hoe kun je je leven zin geven?
Levenskunsten spelen in op de behoefte het leven zin te geven. In Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven komen tien levenskunstoefeningen aan bod die daarbij kunnen helpen. De oefeningen maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid, het vertrouwen en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Ze zijn geen pijnstillers, die verdoven en oplossingen voor de korte termijn bieden, maar ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Oefenen als het kloppend hart van de levenskunst. 

Dit is het derde boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum.
Het tweede boek Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander behandelt klassieke filosofen, zoals Socrates, Aristoteles en Seneca en eindigt met Michel de Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst. 

Filosofiecafe Moderne levenskunsten (deel 3)
Locatie: Boeksalon Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15 in Arnhem
Datum/tijd: dinsdag 18 december, 19.45-22.00 uur; deuren open v.a. 19.15 uur
Entree: vrijwillige bijdrage

Dick Kleinlugtenbelt begeleidt deze avond een stoïcijnse oefening: op zoek naar je innerlijk kompas, een oefening in onafhankelijkheid en zielsrust. Na een korte inleiding wordt de oefening gedaan en nabesproken.
Klik Hier voor meer informatie.


Van Piere Filosofiecafé met Dick Kleinlugtenbelt
Locatie: Boekhandel Van Piere, Eindhoven
Datum: zondag 10 februari 2019

Op zondag 10 februari geeft Dick Kleinlugtenbelt een lezing over zijn boek Moderne levenskunsten. Meer informatie volgt later of zie de website van boekhandel Van Piere. 
De toegang is gratis, aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Lezing Dick Kleinlugtenbelt bij Humanistisch Verbond Lelystad
Locatie: Theater Posa, Kempenaar 01-10 in Lelystad
Datum: 7 maart 2019
Klik Hier voor meer informatie over de lezing.

Cursussen Moderne levenskunsten verzorgt door Dick Kleinlugtenbelt:
Humanistisch Verbond Wageningen, van 18 januari t/m 15 februari 2019
Bemmel: van 15 maart t/m 12 april 2019
ISVW Leusden: een week van 27 mei t/m 31 mei 2019
Humanistisch Verbond Lelystad: cursus van donderdagavond 10 oktober t/m 14 november 2019