Vrijheid voor onderwijs
Een uitnodiging tot wisseling van perspectief
Vrijheid voor onderwijs
€ 24,90
Auteurs :
Berend Kamphuis, Chris Hermans, Erik Borgman, Ernst Hirsch Ballin, Gert Biesta, Hansko Broeksteeg, Paul Zoontjens, Renée van Schoonhoven, Sandra van Groningen, Theo van der Zee
ISBN:
9789463403047
Verschenen:
25-05-2021
Omvang:
160 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

NBD Biblion, oktober 2021
"Een keur van auteurs, professionals van naam en faam, bieden onder redactie van de pastoraal theoloog Chris Hermans, nieuwe zienswijzen op de diverse aspecten van vrijheid van onderwijs. (...) Belangwekkende uitgave voor politiek, onderwijs en maatschappij."

Dr. A. Schipper MA

Aantal:
Vrijheid voor onderwijs

Verus Verkenningen deel 2
Onder redactie van Chris Hermans

Vrijheid van onderwijs (artikel 23 Grondwet) is een thema dat op veel belangstelling kan rekenen in de pers, politiek, en veel organisaties in en rond het onderwijs. Waar onderwijs vrij is, gaat dit ten koste van zorg van de staat voor de kwaliteit van onderwijs (deugdelijkheid, toegankelijkheid, gelijke kansen). De auteurs van deze bundel doen een voorstel tot wisseling van perspectief: van vrijheid van onderwijs naar vrijheid voor onderwijs. Een perspectiefwisseling vanuit het recht van het kind dat vrij is en de vrijheid van scholen (leraren, schoolleiders, besturen) om te antwoorden op het pedagogisch appel tot persoonsvorming. Een perspectiefwisseling belicht vanuit verschillende invalshoeken: bestuurlijk, pedagogisch, levensbeschouwelijk en juridisch (onderwijsrecht, staatsrecht, internationaal recht).