Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief - Tweede druk Onder dezelfde sterren van Wim Jurg

Halverwegen de Maand van de Geschiedenis delen wij graag mede dat de tweede druk van Onder dezelfde sterren, De laatste heidense senator en zijn christelijke vrienden van Wim Jurg is verschenen. 


Onder dezelfde sterren is een fraai, vlot leesbaar boek over de Romeinse ommezwaai naar het christendom.
De Volkskrant, Marcel Hulspas.

In dagblad Trouw stond op 18 augustus 2021 een uitgebreide bespreking met commentaar van Wim Jurg. Zie hier voor het volledige artikel.

Onder dezelfde sterren van Wim Jurg winnaar Homerusprijs 2021!
Onder dezelfde sterren van Wim Jurg was eerder dit jaar de winnaar van de NKV-Homerusprijs 2021! De prijsuitreiking vond niet fysiek plaats, maar is digitaal bekendgemaakt. In onderstaand filmpje kunt u de bekendmaking bekijken, met daarin het juryrapport en het dankwoord van de auteur Wim Jurg.

Onder dezelfde sterren
De laatste heidense senator en zijn christelijke vrienden
Wim Jurg

In het grootste deel van de vierde eeuw na Christus bestonden in het Romeinse rijk de christelijke en de oude niet-christelijke godsdiensten naast elkaar. In het laatste kwart verbood keizer Theodosius eerst de meningsverschillen binnen de kerk en daarna de verering van de oude goden. 'Onder dezelfde sterren' laat met vele prachtige details zien hoe dat ging, hoe het botste aan en buiten het hof.

Centraal staan de conflicten, en soms ook de verzoeningen, tussen Symmachus, bisschop Ambrosius van Milaan en Theodosius. Naast de hoofdrolspelers zijn er andere ‘heidense’ senatoren en christelijke keizers, gewijde maagden, formidabele keizerinnen, christelijke bestuurders en generaals van barbaarse afkomst. Ze schreven elkaar, er waren vriendschappen, er was humor. Dat samenleven van christenen en niet-christenen kon nog lang in de vierde eeuw, tot het niet meer kon.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 284 2 | € 24,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2021 Uitgeverij Damon


Afmelden