Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief - Vandaag verschenen Aurelius Augustinus - De laatste visvangst 

Vandaag is Aurelius Augustinus - De laatste visvangst verschenen. Het boek bevat de verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie en vormt een drieluik met de eerdere uitgaven Geef mij te drinken (1-23) en Brood om van te leven (24-54).


Vandaag verschenen!


De laatste visvangst
Verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie
Aurelius Augustinus
Vertaald door Hans Tevel en Hans van Reisen

'De laatste visvangst' bevat de verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie en vormt een drieluik met de eerdere uitgaven 'Geef mij te drinken' (1-23) en 'Brood om van te leven' (24-54). De verhandelingen over het Johannesevangelie behoren tot het onbetwiste hoogtepunt van de verkondiging in de vroege kerk. De 70 verhandelingen in deze bundel vormen een aaneengesloten toelichting op de hoofdstukken 13 tot en met 21 van het Johannesevangelie. Ze geven een nauwkeurig en kleurrijk beeld van Augustinus als bijbeluitlegger en pastor. Ze werden door Augustinus op verzoek van anderen opgetekend en waren bestemd om elders te worden voorgelezen.

Men kan alleen maar grote bewondering hebben voor de zorgvuldige manier waarop Augustinus de soms moeilijke toespraken van Jezus in dit evangelie geduldig voor zijn toekomstige lezers en luisteraars heeft toegelicht. Dit boek biedt van deze verhandelingen de eerste volledige Nederlandse vertaling.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 307 8 | € 39,90 | inkijkexemplaar »


Geef mij te drinken
Verhandelingen 1-23 over het Johannesevangelie [In Iohannis euangelium tractatus]
Aurelius Augustinus
Vertaald door Hans Tevel en Hans van Reisen

In deze bundel zijn de eerste 23 verhandelingen over het Johannesevangelie opgenomen. Ze zijn oorspronkelijk als preek gehouden en vormen bij elkaar een aaneengesloten toelichting op de eerste vijf hoofdstukken van het Johannesevangelie. De meeste preken zijn kort na elkaar gehouden. Daardoor geven ze een nauwkeurig en kleurrijk beeld van Augustinus als predikant en pastor. Dit boek biedt van deze preken de eerste volledige Nederlandse vertaling.

Jezus Christus als bron van leven speelt een cruciale rol in de langste verhandeling van de bundel. Daarin staat Jezus' ontmoeting met een Samaritaanse vrouw centraal. Tijdens die ontmoeting vraagt de bron zelf om te drinken! Met 'Geef mij te drinken' wordt dan ook iets uitgedrukt van de verhouding tussen Jezus en wie open durft staan voor de ontmoeting met Hem: de Bron verlangt ernaar onze bron te vullen.

Bestel nu »

Isbn 978 90 5573 974 5 | € 49,90 | inkijkexemplaar »


Brood om van te leven
Verhandelingen 24-54 over het Johannesevangelie
Aurelius Augustinus
Vertalers: Hans Tevel en Hans van Reisen

De titel 'Brood om van te leven' verwijst naar het bekende verhaal in het Johannesevangelie, waarin een omvangrijke menigte wordt gevoed met slechts vijf gerstebroden en twee vissen. De verhandelingen over het Johannesevangelie behoren tot het onbetwiste hoogtepunt van de verkondiging in de vroege kerk. Men kan alleen maar grote bewondering hebben voor de zorgvuldige manier waarop Augustinus de soms moeilijke toespraken van Jezus in dit evangelie geduldig voor zijn toehoorders en toekomstige lezers heeft toegelicht. De verhandelingen in Brood om van te leven zijn oorspronkelijk als preek gehouden en zijn in deze uitgave voor het eerst volledig in Nederlandse vertaling beschikbaar.

'Brood om van te leven' bevat de verhandelingen 24-54 en vormt een vervolg op 'Geef mij te drinken' (verhandelingen 1-23).


"De verhandelingen sprankelen volgens de inleiders van levend geloof, diepe wijsheid en pastorale zorg. Daar is niets te veel mee gezegd. Wie de kerkvader in het hart wil kijken, leze deze bundel."
Reformatorisch Dagblad, Klaas van der Zwaag

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 101 2 | € 49,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2021 Uitgeverij Damon


Afmelden