Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief - Vandaag verschenen Afsluitend onwetenschappelijk naschrift

Vandaag is het lang verwachte Afsluitend onwetenschappelijk naschrift van Søren Kierkegaard verschenen! Het boek is een mijlpaal in de geschiedenis van de filosofie en is voor het eerst integraal in het Nederlands beschikbaar.

Aanstaande zaterdag is de boekpresentatie van Afsluitend onwetenschappelijk naschrift in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen. U kunt zich nog aanmelden via groenewaterman@groenewaterman.be


Vandaag verschenen!


Afsluitend onwetenschappelijk naschrift
Vertaling Jan Marquart Scholtz (†)
Redactie door Paul Cruysberghs en Karl Verstrynge

Bestel deze uitgave met een intekenprijs. U betaalt t/m 8 november €49,90 in plaats van €59,90.

In 1846 publiceerde Søren Kierkegaard een ‘naschrift’ bij het twee jaar eerder verschenen 'Filosofische kruimels'. Dit werk, afkomstig van dezelfde pseudonieme schrijver Johannes Climacus, zou meteen ook zijn hele werkzaamheid als auteur ‘afsluiten’. Omdat het een felle kritiek leverde aan het adres van de filosofische systeembouwers en de redeloze kern van het christelijk geloof in het licht stelde, kreeg het de naam ‘onwetenschappelijk’ mee.

'Afsluitend onwetenschappelijk naschrift' is één van de meest veelzijdige en omvattende geschriften van Kierkegaard. Het boek vormt een hoogtepunt in zijn oeuvre en betekent tevens een mijlpaal in de geschiedenis van de filosofie. Dankzij zijn scherpe analyse van de menselijke existentie en zijn uitzonderlijk literair talent vestigde Kierkegaard met dit werk zijn naam en faam als grondlegger van het existentiële denken. Tal van filosofen, theologen en literaire auteurs hebben zich tot op vandaag door dit werk laten inspireren.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 301 6 | € 49,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u op voorgaande delen in de serie Søren Kierkegaard Werken:

                   


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2021 Uitgeverij Damon


Afmelden