Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief - Religieus atheïsme het beste spirituele boek 2021!

Religieus atheïsme van Erik Meganck is verkozen tot het beste spirituele boek van 2021! De Prijs voor het Spirituele Boek bekroont een auteur van een boek dat op een toegankelijke wijze bijdraagt tot de zoektocht naar zin, bezinning en bezieling in de huidige samenleving.

De jury over Religieus atheïsme:
Van Feuerbach over Nietsche, Levinas tot Derrida… twaalf filosofen worden geanalyseerd vanuit de vraag waarom deze gezaghebbende denkers er niet in geslaagd zijn om god definitief uit de westerse wereld te bannen. Dit alles behalve conventionele uitgangspunt wekt meteen nieuwsgierigheid en dwingt de lezer over zijn eigen positie na te denken. 

KLIK HIER voor het volledige rapport, informatie over de prijs en de jury.

Religieus atheïsme
(Post)moderne filosofen over God en godsdienst
Erik Meganck

Hoe komt het dat Feuerbach, Nietzsche, Wittgenstein, Russell, Sartre of andere filosofische zwaargewichten er niet in geslaagd zijn God definitief uit de westerse wereld te vegen?

In 'Religieus atheïsme' bespreekt Erik Meganck twaalf invloedrijke (post)moderne filosofen die elk in meer of mindere mate ‘atheïst’ worden genoemd. Althans, dat leert de karikatuur die men in handboeken en inleidingen vindt. Meganck schoont dit beeld op en biedt aan de hand van hun visie op God en godsdienst een frisse kijk op actuele godsdienstfilosofie, die voorbijgaat aan de moderne spagaat tussen denken en geloven. Dat mondt uit in een rijker atheïsme dan de oppervlakkige variaties op ‘God bestaat niet’. God is dood, leve God!

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 294 1 | € 24,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2021 Uitgeverij Damon


Afmelden