Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief DAMON - Valentijnsdag

Aanstaande maandag is het Valentijnsdag. U kunt uw geliefde (of uzelf) wellicht verrassen met een mooi boek! Hierbij geven wij u een klein overzicht van boeken over de liefde die bij Uitgeverij Damon zijn verschenen. 

Platoonse liefde
het Symposium en de Phaedrus van Plato
Charles Hupperts

Er is geen filosoof van de westerse wijsbegeerte geweest die zo gefascineerd was door het begrip eros (liefde) als Plato. Twee van zijn dialogen hebben eros als thema, het 'Symposium' en de 'Phaedrus'. In beide werken is eros echter niet het enige thema. Het 'Symposium', misschien wel het meesterwerk van Plato, heeft ook de erotische en intellectuele houding van zijn leermeester Socrates als onderwerp en in de 'Phaedrus' wordt door Plato een verband aangebracht tussen eros en de ware vorm van retorica. Beide werken behoren filosofisch gezien tot de belangrijkste dialogen van Plato, die centrale aspecten van zijn denken weergeven en die gezien kunnen worden als hoogtepunten van de westerse literatuur.
De vertaling is voorzien van een heldere inleiding in het denken van Socrates en Plato, de Griekse (homo)seksualiteit en de retorica ten tijde van Plato. De vertaling van beide dialogen is voorzien van verklarende aantekeningen, een bibliografie en een begrippenindex.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6036 223 1 | € 29,90 | inkijkexemplaar »


Drijfveren
Kierkegaard over angst liefde vertwijfeling geloof
Andries Visser

Wat drijft je, wat beweegt je, bij wat je doet, bij de manier waarop je leeft? Zulke vragen zijn niet zo eenvoudig te beantwoorden, maar ze raken wel de kern van ons leven. Vaak genoeg hebben onze diepste drijfveren te maken met achterliggende emoties, zoals angst, liefde, geloof of vertwijfeling. Over elk van deze vier ‘drijfveren’ schreef de Deense filosoof Søren Kierkegaard een heel boek, soms zelfs meerdere.

Aan de hand van Kierkegaards ideeën brengt Andries Visser op een eenvoudige manier die drijfveren onder woorden, zodat wat hijzelf van Kierkegaard geleerd heeft voor anderen eveneens van nut kan zijn. Ook wie al bekend is met het werk van Kierkegaard, zal verrast worden door de frisheid van presentatie en de verscheidenheid aan invalshoeken die hier geboden wordt.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 311 5 | € 19,90 | inkijkexemplaar »


Wat is liefde?
Een pleidooi voor herijking
Grethe van Duijn en Gert Jan Kloens

Mensen zijn ervan overtuigd dat ze zonder liefde niet kunnen leven. Wetenschappers stellen unaniem vast dat liefdevolle mensen gezonder en gelukkiger zijn dan mensen die geen liefde kunnen geven en mensen die liefde ontberen. Tegelijkertijd constateren ze dat de moderne mens niet meer weet wat liefde is.

In 'Wat is liefde?' proberen de auteurs een antwoord te formuleren op deze eeuwenoude vraag. Van het vroege Jodendom en de oude Grieken, via de middeleeuwen naar de moderne tijd nemen de auteurs u mee op een boeiende ontdekkingsreis door de geschiedenis. Tal van grote denkers en invloedrijke theorieën over liefde en relaties passeren de revue. Kunnen zij handvatten bieden om de liefde te herontdekken en te praktiseren?

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 095 4 | € 24,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2022 Uitgeverij Damon


Afmelden