Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief DAMON - Verschenen Geen dag zonder Bach

Graag attenderen wij u op het verschijnen van Geen dag zonder Bach, Vijftien gesprekken over een geniale componist van Rinke van der Valle. 

Rinke van der Valle geeft diverse lezingen over het leven en werk van Bach. Klik hier voor de lezingen / boekpresentaties die hij de komende tijd zal verzorgen. 

Om de menselijkheid van de cultuur
Het streven naar cultuurvernieuwing bij Comenius, in relatie met rozenkruisers en vrijmetselaars
H.E.S. Woldring i.s.m. Ruijsendaal

In dit boek neemt de Tsjechisch-Nederlandse geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) een centrale plaats in. Met zijn filosofie en onderwijsleer wilde hij de menselijkheid in de samenleving bevorderen. Hij kwam ervoor op dat mensen met verschillende levensbeschouwelijke visies konden samenwerken om dit doel te helpen realiseren. Ook komen rozenkruisers en vrijmetselaars aan de orde, die reeds in de zestiende en zeventiende eeuw van zich lieten horen. Anders dan de kerken deden, manifesteerden zij een onafhankelijkheid van denken en een streven naar meer menselijkheid in de cultuur.

In hun denken en spreken spelen ook de ideeën van Comenius een rol, direct of indirect, kritisch ondervragend of opbouwend, maar altijd inspirerend.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 302 3 | € 17,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op andere uitgaven over Jan Amos Comenius:

                   


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2022 Uitgeverij Damon


Afmelden