Over Damon


Wie wij zijn
Uitgeverij Damon beheert een wetenschappelijk/algemeen fonds en een educatief fonds. Het wetenschappelijk/algemeen fonds richt zich op filosofie/ethiek, theologie, politicologie, wereldliteratuur (o.a. vertalingen van (klassieke) werken) en (gezondheid-)zorg. Binnen het educatief fonds geven wij leermiddelen uit voor beschouwelijke vakken zoals: filosofie, (bedrijfs)ethiek, muziek, zorg en levensbeschouwelijke vorming.

De naam ‘Damon’
De naam van de uitgeverij is ontleend aan een Griekse filosoof uit de vijfde eeuw, die zich voor zijn vriend Phintias garant stelde toen deze, ter dood veroordeeld door Dionysius van Syracuse, uitstel was verleend om enkele familiezaken te regelen.
Phintias liet lang op zich wachten, maar keerde net op tijd terug: Damon stond reeds klaar om in Phintias’ plaats terecht gesteld te worden. Verbaasd over zoveel solidariteit stelde Dionysius beiden in vrijheid. Vergelijkbaar met Orestes en Pylades leven Damon en Phintias in de traditie voort als representatie van de hoogste vorm van vriendschap.

Op 18 februari 2017 verscheen een interview met Uitgeverij Damon in het Eindhovens Dagblad. U kunt dit nalezen op: KLIK HIER
Eerder, in 2014, verscheen een interview met Uitgeverij Damon in dagblad Trouw. U kunt dit nalezen op: Trouw

Uitgevers
John van Gortel, MSc  en  Jenny van de Laar, MA

DAMON J&J