De mythen van Plato
Verhalen voor alle tijden
De mythen van Plato
€ 24,90
Auteur :
Bert van den Berg
Vertaler :
Hugo Koning
ISBN:
9789463403214
Verwacht:
14-06-2022
Omvang:
208 pagina's
Uitvoering:
Hardcover
Leverbaar:
Verwacht
Inkijkexemplaar
Aantal:
De mythen van Plato

De vastgeketende mensen in de grot, de wagenmenner van de ziel, de bolletjesmensen van Aristophanes, de Nobele Leugen, het verzonken Atlantis… Plato, de filosoof die een rationele dialoog als de enige weg naar de waarheid beschouwde, is ook de auteur van meerdere fantastische verhalen die zo tot de verbeelding spreken dat ze een vaste plaats hebben gevonden in het westerse collectieve geheugen. De vertellingen moesten de denkbeelden van Plato aanschouwelijk maken en geven tot op de dag van vandaag aanleiding tot reflectie en speculatie. 

Dit boek maakt de mythen van Plato weer actueel door nieuwe vertalingen van al zijn verhalen, aangevuld met essays die de blijvende kracht van Plato’s voorstellingsvermogen in bredere context plaatsen.

 

Boekpresentatie De mythen van Plato, Verhalen voor alle tijden
Datum, tijd: Woensdag 8 juni 2022, 15.00 – 16.30 uur, zaal open vanaf 14.30 uur
Locatie
Leemanszaal in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden

Graag nodigen wij u uit - in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden - voor de boekpresentatie De mythen van Plato,Verhalen voor alle tijden van Bert van den Berg en Hugo Koning. De presentatie is vrij toegankelijk, maar graag aanmelden via de website van het museum, KLIK HIER