Wat is liefde?
Een pleidooi voor herijking
Wat is liefde?
€ 24,90
Auteurs :
Gert Jan Kloens, Grethe van Duijn
ISBN:
9789463400954
Verschenen:
05-04-2017
Omvang:
232 pagina's
Uitvoering:
Hardcover
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

In: De Soefigedachte, september 2017
"Het eigen maken van de liefde is een continu proces en de wijze waarop de auteurs dit hebben aangepakt is zeer verrassend. Aan de hand van drie spanningsvelden t.w. ‘ik’ en de ander, maakbaarheid en werkelijkheid, en zelfredzaamheid en werkelijkheid nemen zij u als lezer op ontdekkingsreis in de liefde als oerbron, principe en bouwsteen en als motor van alle menselijke relaties. Een echte aanrader!"
Theo Kauffman

NBD Biblion, 2017
"Een interessant en goed geschreven boek, dat liefde in breder perspectief plaatst dan de relatie tussen twee mensen en ook het belang van zelfliefde accentueert."
Taede Smedes

 

 

Aantal:
Wat is liefde?

Mensen zijn ervan overtuigd dat ze zonder liefde niet kunnen leven. Wetenschappers stellen unaniem vast dat liefdevolle mensen gezonder en gelukkiger zijn dan mensen die geen liefde kunnen geven en mensen die liefde ontberen. Tegelijkertijd constateren ze dat de moderne mens niet meer weet wat liefde is. 

In Wat is liefde? proberen de auteurs een antwoord te formuleren op deze eeuwenoude vraag. Van het vroege Jodendom en de oude Grieken, via de middeleeuwen naar de moderne tijd nemen de auteurs u mee op een boeiende ontdekkingsreis door de geschiedenis. Tal van grote denkers en invloedrijke theorieën over liefde en relaties passeren de revue. Kunnen zij handvatten bieden om de liefde te herontdekken en te praktiseren?

Dit is het derde boek over het thema liefde van de auteurs Gert Jan Kloens en Grethe van Duijn. Samen ontwikkelden de auteurs het programma VerbeterJeRelatie.nl en geven zij lezingen, workshops en cursussen over de liefde.

De auteurs Grethe van Duijn en Gert Jan Kloens hebben een gratis eBook samengesteld met daarin 22 Quotes uit Wat is liefde? Dit boekje kunt u gratis downloaden door HIER te klikken.

Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan de actie Heel Holland weet wat liefde is, het landelijke programma om de thema’s ‘liefde’ en ‘relatiekwaliteit’ weer onder de aandacht te brengen. De opbrengst van het landelijke programma wordt gebruikt voor de ontwikkeling van e-Health (momenteel voor kankerpatiënten en hun relaties), het ontwikkelen van onderwijsaanbod en wetenschappelijk onderzoek.


Op woensdag 5 april 2017 werd het boek Wat is liefde? gepresenteerd. Voor een impressie van de boekpresentatie, zie het volgende filmpje: