Alles is Genade
Een biografie van Dorothy Day
Alles is Genade
€ 29,90
Auteur :
Jim Forest
Vertaler :
Anneke Moorman
ISBN:
9789463402873
Verwacht:
28-11-2020
Omvang:
400 pagina's
Uitvoering:
Paperback, voorzien van afbeeldingen
Leverbaar:
Verwacht
Aantal:
Alles is Genade

Auteur Jim Forest
Vertaald door Anne Moorman

Alles is Genade beschrijft het boeiende en turbulente leven van journalist, politiek activist en vrome katholiek Dorothy Day. Ze richtte The Catholic Worker op, een krant waaruit in korte tijd een beweging ontstond, die ook tegenwoordig nog praktische hulp biedt aan mensen in nood. De New York Times noemde haar een van de meest invloedrijke Amerikaanse katholieken van haar tijd toen ze in 1980 overleed en in 2015 bestempelde Paus Franciscus haar een van de vier grote Amerikanen, samen met Abraham Lincoln, Martin Luther King jr. en Thomas Merton. Velen beschouwen haar een moderne heilige.

Jim Forest was in de jaren ’60 van de vorige eeuw actief bij de Catholic Worker in New York en werkte nauw met Dorothy Day samen.
Bij Uitgeverij Damon verscheen eerder een Nederlandse vertaling van zijn biografie over Thomas Merton, Leven met wijsheid.

 

Boekpresentatie en symposium Alles is genade
Datum, tijd: 28 november 2020, 13.00-17.00 uur
Locatie: Augustinuskerk, Postjesweg 123, Amsterdam
sprekers: Kate Hennessy (Engels) via videolink, Jim Forest (Engels) via videolink en Bisschop Mgr. Jan Hendriks
De toegang is vrij, maar u mag een bijdrage leveren. Vriendelijk verzoek u online aan te melden. Klik daarvoor hier.

Een boekpresentatie en symposium met sprekers, presentaties, muziek van de The Lost Daughters of Eve en een afsluitende borrel.

Op zaterdag 28 november wordt Alles is genade gepresenteerd. Via een videoverbinding gaan we in gesprek met de auteur Jim Forest en met Kate Hennessy, de kleindochter van Dorothy Day. Bisschop Jan Hendriks zal het allereerste exemplaar van het boek in ontvangst te nemen. De muziek zal worden verzorgd door de Catholic Worker band The Lost Daughters of Eve.
Het aantal deelnemers is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. Mogelijk komt er een wachtlijst voor als de maatregelen meer mensen toestaan. In dat verband is het ook fijn als u zich weer afmeldt als u onverhoopt verhinderd bent om te komen.