Alles is Genade
Een biografie van Dorothy Day
Alles is Genade
€ 29,90
Auteur :
Jim Forest
Vertaler :
Anne Moorman
ISBN:
9789463402873
Verschenen:
28-11-2020
Omvang:
400 pagina's
Uitvoering:
Paperback, voorzien van afbeeldingen
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

Tertio, maart 2021
"In bijna 400 rijk geïllustreerde bladzijden die geen moment vervelen, neemt Jim Forest zijn lezers mee langs het turbulente levenspad van Dorothy Day, een vrijgevochten journaliste met radicale politieke opvattingen en een onstuitbaar religieus verlangen dat haar langzaam maar onweerstaanbaar naar het katholieke geloof voert."
Frederique Vanneuville

Zijspiegel, februari 2021
"Deze mooie en persoonlijke biografie leest gemakkelijk weg en toont een bijzondere vrouw die de bodschap van God handen en voeten gaf bij alles wat ze deed."
Margriet van de Bunt

Trouw, 5 december 2020. Klik hier voor het hele artikel
"Paus Franciscus plaatst haar in het rijtje Abraham Lincoln en Martin Luther King. Nu is er een biografie van Dorothy Day, een van de invloedrijkste katholieken van haar tijd.
(...)
Een heilige? Mwah. Maar wat een persoonlijkheid!"
Marijke Laurense

Nederlands Dagblad, 4 december 2020. Klik hier voor het hele artikel
"Goede inleiding in het leven en denken van Dorothy Day (...) prettig vertaald en sprekende foto's."
Hendro Munsterman

De Nieuwe Koers, december 2020
"Meeslepende schets van Dorothy Day."
Kees van Ekris

Katholiek Nieuwsblad, 27 november 2020
"Wie Dorothy Day (1897-1980) was, kun je snel checken op internet. Maar je beleeft een bijzonder avontuur als je deze speciale Amerikaanse vrouw via het boek van Forest in beeld krijgt."
Tjerk de Reus

NBD-Biblion, 24 maart 2021,
"Het geïllustreerde boek geeft een boeiend beeld van een indrukwekkende vrouw"
Prof. dr. P.J.A. Nissen

Aantal:
Alles is Genade

Auteur Jim Forest
Vertaald door Anna Moorman
Redactie door Gerard Moorman

Alles is Genade beschrijft het boeiende en turbulente leven van journalist, politiek activist en vrome katholiek Dorothy Day. Ze richtte The Catholic Worker op, een krant waaruit in korte tijd een beweging ontstond, die ook tegenwoordig nog praktische hulp biedt aan mensen in nood. De New York Times noemde haar een van de meest invloedrijke Amerikaanse katholieken van haar tijd toen ze in 1980 overleed en in 2015 bestempelde Paus Franciscus haar een van de vier grote Amerikanen, samen met Abraham Lincoln, Martin Luther King jr. en Thomas Merton. Velen beschouwen haar een moderne heilige.

Jim Forest was in de jaren ’60 van de vorige eeuw actief bij de Catholic Worker in New York en werkte nauw met Dorothy Day samen.
Bij Uitgeverij Damon verscheen eerder een Nederlandse vertaling van zijn biografie over Thomas Merton, Leven met wijsheid.


Dagblad Trouw over Alles is genade: "wat een persoonlijkheid!" Klik hier voor het hele artikel

Joop van der Elst interviewde Gerard Moorman, woonachtig in het Jeannette Noëlhuis in Amsterdam, over Alles is genade. U kunt het interview terugluisteren: