Bernardus van Clairvaux, Meester in de school van de liefde
Bernardus van Clairvaux, Meester in de school van de liefde
€ 19,90
Auteur :
Guerric Aerden ocso
ISBN:
9789463402897
Verschenen:
20-08-2020
Omvang:
192 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

Dagblad Trouw, 2 september 2020
In de rubriek Trouw tipt religie: "Alleen de liefde kan de mens echt boeien en alleen de liefde kan de mens naar God en naar zelfrealisatie voeren, zei de twaalfde-eeuwse cisterciënzer monnik Bernardus van Clairvaux. Guerric Aerden - zelf cisterciënzer monnik - biedt in dit boek een inleiding op het leven en denken van de invloedrijke Bernardus."

Nederlandse Bibliotheekdienst, oktober 2020
"Helder geschreven, verrijkt met vele citaten, voorzien van een bibliografie en registers biedt deze uitgave een ideale kennismaking met deze meester in de school van de liefde."
G. Mathijsen osb

Aantal:
Bernardus van Clairvaux, Meester in de school van de liefde

Bernardus van Clairvaux is zonder twijfel een van de boeiendste persoonlijkheden uit de twaalfde eeuw. Deze monnik, mysticus en diplomaat zette de spiritualiteit van het Westen voorgoed op nieuwe sporen, met zijn affectieve bruidsmystiek en het benadrukken van zelfkennis en subjectieve ervaring. Alleen de liefde kan de mens echt boeien en hem naar zelfrealisatie voeren, leerde Bernardus. Als spirituele meester wist hij hoe de mens in vrijheid, openheid en spontaniteit te laten opbloeien. 

Dit boek dient als inleiding op het leven en de spiritualiteit van Bernardus en vult in ons taalgebied een deplorabele leemte op in de kennis van deze fascinerende leraar van de liefde.