Drijfveren
Kierkegaard over angst liefde vertwijfeling geloof
Drijfveren
€ 19,90
Auteur :
Andries Visser
ISBN:
9789463403115
Verschenen:
18-11-2021
Omvang:
256 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

NieuwWij, 30 december 2021:
"Andries Visser biedt in Drijfveren een goede gids om de lezer zelf op het spoor van de ideeën van Kierkegaard te brengen. (...) [Het boek helpt] je te begrijpen waarom je Kierkegaard niet begrijpt, maar waarom hij je toch altijd weer bij de lurven heeft."
Bert Altena

 

NBD Biblion, april 2022:
"In dit boek brengt Visser Kierkegaard diepgaand in gesprek met de lezer van vandaag zoals weinig boeken dat doen. Visser schrijft erg goed, de tekst leest soepel, vermoedelijk omdat hij de gewoonte heeft zijn teksten aan zijn vrouw voor te lezen. Diepgravende psychologische en filosofische bespiegelingen, om heerlijk lang op te kauwen. Schitterend boek dat Kierkegaard actueel maakt voor hedendaagse lezers, geschikt voor een publiek van liefhebbers van filosofische reflectie"
Taede Smedes

Aantal:
Drijfveren

Wat drijft je, wat beweegt je, bij wat je doet, bij de manier waarop je leeft? Zulke vragen zijn niet zo eenvoudig te beantwoorden, maar ze raken wel de kern van ons leven. Vaak genoeg hebben onze diepste drijfveren te maken met achterliggende emoties, zoals angst, liefde, geloof of vertwijfeling. Over elk van deze vier ‘drijfveren’ schreef de Deense filosoof Søren Kierkegaard een heel boek, soms zelfs meerdere.

Aan de hand van Kierkegaards ideeën brengt de schrijver op een eenvoudige manier die drijfveren onder woorden, zodat wat hijzelf van Kierkegaard geleerd heeft voor anderen eveneens van nut kan zijn. Zelfs wie al bekend is met het werk van Kierkegaard, zal verrast worden door de frisheid van presentatie en de verscheidenheid aan invalshoeken die hier geboden wordt.

Andries Visser is al sinds vele jaren een Kierkegaard-vertolker. Samen met Lineke Buijs vertaalde hij meer dan tien van zijn werken, en enkele daarvan voorzag hij ook van een leesgids. Bij Damon publiceerde hij eerder onder andere De mens is geest, Kierkegaards humanisme.

Joop van der Elst interviewde Andries Visser over Drijfveren. Het interview bestaat uit twee delen en u kunt het hier terugluisteren: