Sterven als een stoïcijn
Filosofie bij ziekte en dood
Sterven als een stoïcijn
€ 19,90
Auteur :
Marja Havermans
ISBN:
9789463401784
Verschenen:
01-04-2019
Omvang:
160 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

Op 13 mei 2019 stond er een interview met Marja Havermans in het Brabants Dagblad. U kunt het interview teruglezen door HIER te klikken.
Op 25 mei 2019 stond er ook een interview met Marja Havermans in het weekblad Elsevier. U kunt het interview teruglezen door HIER te klikken.
Op de website van De Nieuwe Stoa kunt u een interview met Marja Havermans over Sterven als een stoïcijn lezen. KLIK HIER.
 
Vakblad Uitvaart, juli-agustus 2019
"Ze [Marja en Paul] weten de onvermijdelijke toekomst aardig te 'blocken', en leven enorm in het nu. Dit maakt het boek extreem leerzaam voor iedereen die zich tot zijn eigen sterfelijkheid zal moeten verhouden. Ja, inderdaad. Voor ieder mens dus."
Rob Bruntink

In Friesch Dagblad, 1 juni 2019
"Een nuchter boek om troost uit te putten"
Rogier van der Wal

NBD Biblion:
"Dit 'Sterven als een stoïcijn' is een pleidooi voor moed: richt je op wat binnen je macht ligt, aanvaard hetgeen daarbuiten ligt. Havermans laat eerlijk zien hoe dit met vallen en opstaan gaat, hoe paniek soms de overhand neemt. Geen boek met een wonderrecept, maar met een waardevol advies: train jezelf, je hoeft echt niet te wachten tot je laatste uur geslagen heeft."
J. Cluyts

Aantal:
Sterven als een stoïcijn

Zomaar uit het niets komen ziekte, sterven en dood een leven binnen. Vage buikklachten en een onbestemd gevoel, daarmee gaat Paul (61) naar de dokter. Hij heeft uitgezaaide kanker en is niet meer te genezen.

Sterven als een stoïcijn laat zien hoe Paul en zijn vrouw Marja op stoïcijnse wijze met de ziekte ‘dealen’. Daarbij komen vragen aan de orde als: Wat kan je helpen om met een aangekondigde dood om te gaan? Hoe communiceer je met artsen, met vrienden en met elkaar? Wat is kwaliteit van leven? Wat is waardig sterven? Hoe ga je om met euthanasie? Leidraad bij dit alles is de filosofie. Praktische filosofie van de stoïcijnen en van andere filosofen, maar ook eigen filosofische vragen en gedachten van de schrijfster.

Sterven als een stoïcijn is bedoeld voor alle mensen die te maken krijgen met tegenslag, ziekte of dood, om herkenning te vinden en zelf te gaan ontdekken hoe ze op een stoïcijnse manier kunnen omgaan met het lot dat hen treft.

Op 13 mei 2019 stond er een interview met Marja Havermans in het Brabants Dagblad. U kunt het interview teruglezen door HIER te klikken.

Op de website van De Nieuwe Stoa kunt u een interview met Marja Havermans over Sterven als een stoïcijn lezen. KLIK HIER.


Lezing Marja Havermans bij Boekhandel Adr. Heinen

Datum, tijd: donderdag 7 november, 19.30 - 21.00 uur
Locatie:
Boekhandel Adr. Heinen, Kerkstraat 27, 's-Hertogenbosch
Vriendelijk verzoek u aan te melden voor 5 november via info@heinen.nl of aan de balie van de boekhandel.

Graag nodigen wij u uit voor een lezing van Marja Havermans over haar boek Sterven als een stoïcijn bij Boekhandel Adr. Heinen, 's-Hertogenbosch. KLIK HIER voor de website van de boekhandel.