Theognis van Megara, Luister naar mij
Elegieën over leven en liefde
Theognis van Megara, Luister naar mij
€ 14,90
Auteur :
Theognis van Megara
Vertalers :
Hugo Koning, Vincent Hunink
ISBN:
9789463401203
Verschenen:
08-12-2017
Omvang:
136 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

Op: http://www.hereditasnexus.com/theognis-van-megara-luister-naar-mij/
"Naast de inleiding zijn ook de aantekeningen achterin het boek een verrijking voor de vertaling. Zo geeft Koning naast achtergrondinformatie over de dichter en zijn werk ook wat meer informatie over de verwijzingen die in de teksten worden gemaakt en biedt hij meer context bij de personen die in de teksten worden aangehaald. Al met al is Konings vertaling van het werk van Theogenis van Megara een fraai boek geworden waarbij de bijeengebrachte levenswijsheden een duidelijke boodschap naar voren laten komen die in deze decembermaand van harte ondersteund kan worden, namelijk om toch vooral vreedzaam te genieten van het aardse bestaan."
Vera Weterings

Op: http://www.oudweb.nl/theognis.html 

"Voor de fijnproever is het genieten! Hulde aan vertaler en uitgever."
A. van Wiechen

Aantal:
Theognis van Megara, Luister naar mij

Verschenen in de serie Monobiblos

Vertaald en toegelicht door Hugo Koning
Onder redactie van Vincent Hunink

In een tijd van grote veranderingen zingt de aristocratische dichter Theognis in klinkende elegieën over alles wat hem dierbaar is en onherroepelijk verloren dreigt te gaan. Nieuwe rijken verdringen de oude adel, op je vrienden kun je niet meer vertrouwen en in de liefde ligt verraad altijd op de loer… Maar toch viert de dichter met wijn en gezang het leven, dat zo kort en toch zo mooi is.

De zesde-eeuwse dichter Theognis uit Megara was in de Oudheid al beroemd vanwege zijn wijze adviezen, gebaseerd op duurgekochte levenservaring. De 1400 verzen die op zijn naam zijn overgeleverd zijn niet allemaal van hem, maar dragen wel dezelfde melancholieke stempel. Het eerste en grootste deel van de collectie bestaat uit korte beschouwingen over alle aspecten van het leven; het tweede deel is louter liefdespoëzie.