Thomas Merton, Bespiegelingen van een schuldige toeschouwer
Thomas Merton, Bespiegelingen van een schuldige toeschouwer
€ 29,90
Auteur :
Thomas Merton
Vertaler :
Willy Eurlings
ISBN:
9789463402835
Verschenen:
16-10-2020
Omvang:
368 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

Dagblad Trouw, 7 oktober 2020
In de rubriek Trouw tipt religie: "Dit boek - dat meer dan vijftig jaar geleden al in het Nederlands verscheen, maar nu opnieuw is vertaald - laat zien dat zijn denken nog steeds uitermate actueel is."

Friesch Dagblad, 10 oktober 2020
"Mertons losse ideeën blijven inspireren. (...) Bespiegelingen van een schuldige toeschouwer van Thomas Merton is een aantrekkelijk boek om een tijdlang op de leestafel te hebben, om er geregeld een paar bladzijden in te lezen."
Tjerk de Reus

Aantal:
Thomas Merton, Bespiegelingen van een schuldige toeschouwer

Vertaald door Willy Eurlings
Een uitgave in samenwerking met Stichting Thomas Merton-vrienden van de Lage Landen

De beroemde monnik Thomas Merton (1915-1968) was allesbehalve wereldvreemd. Dit komt goed tot uiting in Bespiegelingen van een schuldige toeschouwer. De vaak korte, maar trefzekere en vaak diepzinnige bespiegelingen schetsen een goed beeld van Mertons denken in de jaren ’60. Hierin maakt hij ons deelgenoot van zijn maatschappelijke betrokkenheid, natuurobservaties, filosofische mijmeringen, kritische theologische standpunten en politieke analyses. Veel van zijn bespiegelingen hebben aan actualiteit nog niets ingeboet. Met dit boek wil Merton de dialoog met ons aangaan. Zonder pasklare antwoorden te geven spoort hij ons aan om zelf vragen te stellen bij de wereld waarin we leven.