Troostkaartjes
Troostkaartjes
€ 16,90
Auteur :
Riet Fiddelaers-Jaspers
ISBN:
4321
Verschenen:
26-10-2007
Omvang:
72 pagina's
Uitvoering:
Doosje met 66 troostkaartjes
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

In: Down up
"De kaartjes kunnen troost bieden aan iedereen."
Manja van Oudenallen

Aantal:
Troostkaartjes

Troostkaartjes zijn er voor iedereen: jongens en meisjes, mannen en vrouwen, jong en oud. Troostkaartjes kunnen je bemoedigen als je het moeilijk hebt. De kaartjes bieden troost als je verdrietig bent. Op de momenten dat jij troost nodig hebt, kies je voor een kaartje en kun je zien wat dit kaartje jou te zeggen heeft.

Er zijn 66 kaartjes (in totaal met handleidingen 72). Leg de kaartjes met de vlinder naar boven op tafel. Kies met aandacht een kaartje, draai dit om en kijk wat de afbeelding en het woord voor je betekent. Je kunt bijvoorbeeld iedere dag of iedere week een kaart trekken. Hou het kaartje die week bij je, hang het op een plek waar je het vaak ziet of schrijf het antwoord op.   

Als je met meerdere personen bent, leg je de kaarten op tafel of op de grond. Iedereen mag één kaart trekken, voorlezen en vertellen wat dit kaartje hem/haar vertelt. Het is belangrijk dat je goed naar elkaar luistert. Je kunt ook met meerdere kaarten spelen. Bijvoorbeeld een voor jezelf en een voor iemand anders die troost nodig heeft.

De Troostkaartjes gaan over gevoelens en ervaringen die in je leven van betekenis zijn. Wie mee speelt, is zo open mogelijk over zichzelf. Uiteraard mag je zelf je grenzen bepalen en ook passen. Wat je ook doet, het vraagt respect van elkaar. Een antwoord is namelijk niet goed of fout. Je kunt met elkaar afspreken dat de anderen wel vragen mogen stellen.