Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn
Over de omgang met heilige zaken
Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn
€ 29,90
Auteurs :
Marin Terpstra, Theo de Wit
ISBN:
9789463402460
Verschenen:
25-10-2019
Omvang:
304 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Aantal:
Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Zijn wij intoleranter aan het worden? De gevoeligheid van mensen voor afwijkende meningen of manieren van leven is zeker sterker geworden. Hoe kan een samenleving omgaan met wat voor mensen heilig of onaantastbaar is in tijden van multiculturalisme? Intolerantie is moeilijk te verkopen, maar alles tolereren kan evenmin.

Het begrip tolerantie kent een lange geschiedenis waarin politiek en religie op allerlei manieren met elkaar vervlochten zijn. Wat is de oorsprong van het begrip en hoe valt het te definiëren? En wat zijn de hoogste waarden van een samenleving? Dit boek behandelt dergelijke vragen en biedt een reflectie op de vraag hoe een samenleving kan omgaan met heilige zaken.


Boekpresentatie Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn bij Boekhandel Roelants, Nijmegen
Datum, tijd: 21 november, 18-19 uur
Locatie: Boekhandel Roelants, Van Broeckhuysenstraat 34 in Nijmegen
Vriendelijk verzoek u aan te melden bij Boekhandel Roelants of Uitgeverij Damon: info@damon.nl

Graag nodigen wij u uit voor de boekpresentatie van Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn van de auteurs Marin terpstra en Theo de Wit. Bij de presentatie zal Ton Bernts een vraaggesprek met de auteurs verzorgen. Ton Bernts is religiewetenschapper, directeur van het KASKI en onderzoeker bij het Center for Religion and Contemporary Society aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
De toegang is vrij, vriendelijk verzoek u aan te melden door te mailen naar: info@damon.nl of te bellen naar: 040-304 6058.
Zie voor meer informatie de website van Boekhandel Roelants, Klik hier.